Ohita
Panu Routila: Vaikuttavaa vertaistukea

Blogikirjoitus -

Panu Routila: Vaikuttavaa vertaistukea

Meillä on yli 600 vapaaehtoista vertaistukihenkilöä, jotka ovat valmiina kohtaamaan ja tarjoamaan tukea toiselle sairastuneelle ja saman kokeneelle. Vertaistukihenkilöt kohtaavat vuodessa yli 9000 henkilöä vertaistuen merkeissä. Sydänliiton kautta kuka vain voi löytää toisia henkilöitä, joilla on sydänsairaus tai jotka ovat sydänsairaan läheisiä.

Vertaistukihenkilöiden määrä kertoo siitä, että ihminen ei ole yksin tilanteensa kanssa. Vertaistukitoimintaa järjestetään valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti. Valtakunnalliset yhdistykset ja sydänpiirit tukevat vertaistukihenkilöitä heidän tehtävissään. Yhdistyksissä on paljon vertaistuellista toimintaa. Suuri kunnia ja kiitos vertaistuen toteutumisesta menee itse toimijoille, koulutetuille vapaaehtoisille vertaistukihenkilöille.

Vertaistukitoiminnan laadukas ylläpito vaatii paljon työtä ja taidokasta toiminnan johtamista. Hallinnollinen tuki läpi Sydänliiton, koulutukset ja vertaistukeen liittyvä asiantuntijatyö yhdenmukaistavat toimintatapoja. Tavoitteena on, että eri hyvinvointialueilla koko Suomen laajuudella olisi samanlaista palvelua ja me voisimme osaltamme olla avustamassa hoitopolkujen yhteneväisyydessä.

Sydänliitto on kerännyt erilaiset tukiryhmät ja vertaistukihenkilöt yhteen sydan.fi-verkkosivuille. Vertaistukea on mahdollista saada etänä tai kasvokkain eri tapaamisissa. Moni on jo löytänyt näiden palveluiden pariin. Vertaistuen voima on hyvin vaikuttavaa, sillä vain saman kokenut tietää, miltä se tuntuu. Yhdessä olemme kokonaisempia.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).