Ohita
Säännöllinen liikunta auttaa voimaan paremmin. Kuva Anna Kara
Säännöllinen liikunta auttaa voimaan paremmin. Kuva Anna Kara

Blogikirjoitus -

Panu Routila: Rutiinit kunniaan

Alkava syksy on tyypillisesti ajankohta, jolloin palaamme normaaleihin rutiineihin, kuka millaisenkaan. Rutiini sanana voi kuulostaa kovin ikävältä, kutsuisin niitä mieluummin säännöllisiksi tavoiksi. Yksi tyypillinen syksyn merkki ja tapa monelle on yhdistystoiminnan herääminen kesän jälkeiseltä tauolta. Sadat yhdistyksemme järjestävät monipuolista toimintaa eri puolilla Suomea. Tuo yhdistävä ja hyvää tekevä toiminta toteutetaan hyvin pitkälti vapaaehtoisvoimin.

Moni teistä lukijoista toimiikin vapaaehtoisena mahdollistaen monta antoisaa hetkeä muille ja tästä olemme hyvin kiitollisia. Vapaaehtoistyö sydänasioiden parissa on antoisaa, tuo merkitystä ja sisältöä elämään. 

Terveyden ylläpidossa nuo rutiinit, tavat ovat tärkeässä roolissa. Säännöllinen liikunta tai ruokarytmi auttavat voimaan paremmin. Itselleni tärkeä tapa on tanssi, jota harrastamme vaimoni kanssa yhdessä. Koronan takia tauolla olleet harjoitukset ovat alkaneet nyt uudestaan. Kyllä on rankkaa mutta niin antoisaa.

Toivottavasti sinullakin on joitain terveyttä edistäviä rutiineja. Yksi sellainen voisi olla esimerkiksi Sydänmerkin hyödyntäminen ruokaostoksilla. Maailman Sydänpäivän kunniaksi nostammekin Sydänmerkkiä erityisesti esille ja kannustamme kaikkia käyttämään tuota arkea helpottavaa kaikkien tuntemaa brändiä.

Aurinkoista alkavaa syksyä!

Panu Routila 

Sydänliiton puheenjohtaja

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).