Ohita
Kuva Anna
Kuva Anna

Blogikirjoitus -

Panu Routila: Iloisin mielin kohti kesää ja valoa

Näinä aikoina päivät pidentyvät ja valon määrä lisääntyy vauhdilla. Aurinkoiset päivät houkuttelevat ulos liikkumaan. Viherpeukaloilla sormet syyhyävät päästä puutarhaan pistämään kädet multaan. Innokkaimmilla voi jo olla ryytimaan ja kesäkukkien siemenet kylvetty ikkunalaudalle odottamaan kelien lämpenemistä. Itselläni pihalla silmuja työntävä omenapuu odottaa kevätleikkauksia. Ja kohta hankien alta pilkistävät ensimmäiset krookukset antavat tuntumaa tulevasta kesästä, vaikka välillä kesän tulo ei ihan tunnu.

Puutarhassa puuhastelu rentouttaa ja antaa aikaa omille ajatuksille. Samalla saa kuin huomaamattaan keholle liikettä. Maata tonkiessa altistuu luonnon mikrobeille, mikä tekee hyvää luontaiselle vastustuskyvylle. Erityisen hyvää se tekee lapsille, jotka kannattaakin houkutella kaveriksi kasvimaalle.

Tuskin malttaa odottaa, miten kesän tullen omasta pihasta on helppoa noutaa salaattiainekset suoraan pöytään tai käydä parvekelaatikosta nappaamassa yrttejä ruoanlaittoon. Hyvä vaihtoehto on myös lähialueen tori, josta voi käydä hankkimassa tuoreita, lähialueella tuotettuja kasviksia, juureksia ja marjoja omaan ruokapöytään. Uudet perunat ja makoisat mansikat vievät kielen mennessään. Erityisesti odotan myös että saan grillille kunnon pihvin ja kasvisnyytit tulemaan.

Kesä tarjoaa upeat mahdollisuudet nauttia terveellisestä ruoasta ja liikunnasta ulkoilmassa. Hyvät elämäntavat heijastuvat positiivisesti jaksamiseen ja hyvinvointiin. Joten annetaan kevään ja kesän tuoda meille iloa, energiaa ja terveyttä!

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).