Ohita
Kuva Anna Kara
Kuva Anna Kara

Blogikirjoitus -

Liikunnan iloa isoille ja pienille

Eräältä mielipidepalstalta luin hiljan kirjoituksen, jossa äiti kertoi runsaan ylipainonsa kanssa kamppailevasta perheenjäsenestään. Tämä nuori aikuinen oli aloittanut kuntosaliharjoittelun, mutta ilmoittanut, ettei halua jatkaa harrastustaan paikassa, jossa saa osakseen estotonta tuijottelua ja irvailua.

Tämä on surullinen esimerkki lihavuuden stigmasta ja painosyrjinnästä. Siitä, miten lihavuus leimaa ihmistä ja miten huonon kohtelun seurauksena ylipainoiset eivät tunne itseään tervetulleiksi liikuntapaikkoihin. Ikävät kokemukset saavat heidät välttelemään niin julkisia liikuntapaikkoja kuin liikunnan harrastamista ylipäätään. Lihavuuden stigma näkyy valitettavasti niin liikunta-alan ammattilaisten asenteissa kuin muiden liikkujien käytöksessäkin.

Jokainen ihminen – iso ja pieni, nuori ja vanha – ansaitsee kannustusta ja rohkaisua liikuntaan. Yksi avainkysymyksistä on, miten mahdollistaa liikunta ja etenkin liikunnan ilo kaikenkokoisille, -ikäisille ja -kuntoisille.

Millainen liikunta tuottaa sinulle iloa? Nautitko rauhallisesta liikkumisesta vai kilpailemisesta? Liikutko mieluummin yksin vai ryhmässä, ulkona vai sisätiloissa? Omaa liikkujatyyppiä voit pohtia neuvokasperhe.fi -sivustollamme. Olet sitten mukavuudenhaluinen elämysliikkuja, terveyttä korostava kuntoilija tai liikunnan kolhima ohjausta ja kannustusta arvostava liikkuja, löydät varmasti juuri oman tapasi liikkua.

Tehdään liikkuen hyvää sydämelle.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Marjaana Lahti-Koski

Marjaana Lahti-Koski

Pääsihteeri Suomen Sydänliitto ry +358503591211

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).