Ohita
Leila Vuorinen kertoi mm. halinalleista Tampereen sydänyhdistyksen 50-vuotisjuhlassa. Haastattelijana Hannele Rapatti. Kuva Ari Korkala.
Leila Vuorinen kertoi mm. halinalleista Tampereen sydänyhdistyksen 50-vuotisjuhlassa. Haastattelijana Hannele Rapatti. Kuva Ari Korkala.

Blogikirjoitus -

Kosketus koskettaa – läheisyys lämmittää

Karhu on toteemieläin ja vanhin tunnettu unilelu. Jumaluustarustojen mukaan karhu tarkoittaa toivoa. Uroskarhu symbolisoi miestä, voimaa ja rohkeutta. Naaraskarhu on luomakunnan äiti, myötätunnon ja huolenpidon vertauskuva.

Lempeä kosketus lisää mielihyvähormonin eritystä. Iho on suurin aistimme. Pelkästään sormen päässä on yli 8 000 kosketusta aistivaa hermopäätettä. Ihohuokoset ottavat viestin vastaan välittömästi.

Halaaminen on ympäristöystävällistä

Halaaminen säästää lämmityskuluja eikä halaamiseen tarvita ylimääräisiä välineitä. Halaaminen on hyväksi omasi ja halattavan terveydelle. Se poistaa stressiä ja parantaa ulkonäköä. Hymyilevä ja rento ihminen on kaunis ja levittää ympäristöönsä harmoniaa.

Halaamisesta on kansantaloudellista hyötyä

Jos kosketusarat suomalaiset oppisivat pitämään toisiaan hyvänä, siitä olisi taloudellista hyötyä; sairauskustannukset ja väkivalta vähenisivät. Pahoinpitely muuttuisi hyvinpitelyksi.

Halaaminen on tarpeellista

Halaaminen lievittää jännitystä, ehkäisee masennusta, hidastaa vanhenemista, vähentää ruokahalua, vaikuttaa verenpaineeseen myönteisesti, ehkäisee unettomuutta, auttaa saamaan ystäviä, kohottaa itsetuntoa ja onnen tunteita.

Kiinalainen halaus

Kiinassa lapsi saa synnyttyään pitkulaisen tyynyn halattavakseen. Lapsen varttuessa tyyny vaihdetaan isompaan. Tyynyn tarkoitus on jatkaa vuosituhantista perinnettä. Jos sinulla ei ole kumppania tai lemmikkiä, joita voisit halata, kokeile kiinalaista tapaa. Tee oma tyynyliina ja rutista sitä aamuin ja illoin. Tai lähde nallepuku ylläsi kaupungille halailemaan ja hymyilemään.

Leila Vuorinen

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).