Ohita
Sydänliitto tarjoaa tukea ja apua koronavirusepidemian aikaan

Tiedote -

Sydänliitto tarjoaa tukea ja apua koronavirusepidemian aikaan

​Maailmalla ja Suomessa leviävä koronavirus aiheuttaa suuria huolia erityisesti sydänsairastuneiden keskuudessa. Lisäksi riskiryhmien suojelemiseksi tehdyt toimet rajoittavat kaikkien suomalaisten päivittäistä elämää ja vähentävät mahdollisuuksia huolehtia liikunnasta, ravinnosta ja sosiaalisesta kanssakäymisestä. Näissä olosuhteissa Sydänliitolla on erityisen tärkeä rooli auttaa lähimmäisiä, sanoo Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikko.

Sydänliitto keskeytti keskiviikosta 11.3. alkaen kaikki tapahtumat ja tilaisuudet mukaan lukien myös kuntoutuskurssit, liikuntakerhot ja luennot. Samalla toimintaa muutettiin siten, että pystymme tarjoamaan mahdollisimman paljon tukea ja apua ilman fyysisiä tapaamisia.

Sydänsairastuneille tietoa ja tukea verkon välityksellä

Julkaisemme erityisesti sydänsairastuneille tarkoitettuja artikkeleita koronaviruksesta ja siihen liittyvistä asioista. Lisäksi verkossa tapahtuva ​Sydän Chat palvelee huolestuneita. Sydän Chat on Sydänliiton digitaalinen vertaistuen muoto, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen sydänsairauksia sairastavia eri ikäisiä ihmisiä jakamaan kokemuksiaan, antamaan ja saamaan vertaistukea reaaliajassa olinpaikasta riippumatta.

Sydänliiton piirit ja valtakunnalliset jäsenjärjestöt palvelevat kaikkia sairastuneita. Tarjoamme yleisölle ​puhelinajat, jolloin voi keskustella itseään huolestuttavista asioista tai esimerkiksi kysyä vertaistukihenkilöä. Vertaistukihenkilön kanssa sydänsairastunut voi puhelimitse tai tekstiviestien avulla keskustella omaan sairauteen liittyvistä asioista.

​Sydan.fi -palvelussa on kaikille avoin ​kysy asiantuntijalta -palvelu, jonka kautta kuluttajat voivat jättää yleisiä kysymyksiä sydänterveyteen liittyvistä huolista.

Kannustusta ja innostusta liikuntaan ja terveelliseen ruokaan. Tukea huoliin ja pelkoihin

On erityisen tärkeää huolehtia siitä, että kaikki suomalaiset liikkuvat riittävästi epidemian aiheuttamista liikuntarajoituksista huolimatta. Myös ruokailuun on tärkeää kiinnittää huomiota tilanteessa, jossa koulu- ja työpaikkaruokaloita ei ole käytössä ja kaupassa käymistä tulee harventaa. Sydänliitto tarjoaa artikkeleita, reseptejä ja vinkkejä terveelliseen ja herkulliseen ruokailuun. Lisäksi julkaisemme useita innostavia liikunta-artikkeleita viikoittain.​ Sydan.fi -palvelusta löytyy tietoa ja vinkkejä terveellisistä elintavoista. Kevään aikana pidämme useita verkkoluentoja terveistä elintavoista.

Ihmisten pelkoa ja huolia häivyttämään on jo julkaistu ja tullaan julkaisemaan artikkeleita ja mm. mindfulness-harjoituksia.

Ideoita lapsiperheiden arkeen

​Neuvokas perhe -sivuilta löytyy ideoita mitä tehdä lasten kanssa kotona, kun koulu, päiväkoti ja harrastukset jäivät arjesta tauolle. Ideoita perheliikuntaan, yhdessä kokkailuun, ruutuajan hallintaan ja hyvän mielen ylläpitämiseen. Lisäksi uutena työkaluna tällä viikolla julkaistava “Meidän perheen lukujärjestys”, joka palvelee perheitä ajanhallinnassa ja suunnittelussa tässä hetkessä, kun aikuiset tekevät yhtä aikaa töitä kotona ja huolehtivat lasten koulupäivästä.


Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 215 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Anna-Mari Hekkala

Anna-Mari Hekkala

Suomen Sydänliiton ylilääkäri (09) 7527 5365
Tuija Pusa

Tuija Pusa

Ravitsemusasiantuntija +358405358308
Marjaana Lahti-Koski

Marjaana Lahti-Koski

Pääsihteeri Suomen Sydänliitto ry +358503591211
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).