Seuraa Suomen Sydänliitto

Sydän 2014 -messut 27.9. Finlandia-talossa

Lehdistötiedote   •   Syys 19, 2014 13:42 EEST

Tervetuloa Sydän 2014 -messuille!

Elämän rytmi, unirytmi, ateriarytmi, musiikin rytmi. Kaikilla näillä on yhteys sydämen rytmiin. Yleisin sydämen rytmiä häiritsevä vaiva on eteisvärinä eli flimmeri, jota sairastaa yli 100 000 suomalaista, suuri osa tietämättään. Päivän aikana sydän lyö keskimäärin 100 000 kertaa. Ihmiselämän aikana rytmikkäitä lyöntejä kertyy yli 2 miljardia. Pienillä arkipäiväisillä valinnoilla jokainen meistä voi vaikuttaa sydämensä terveyteen.

Sydän 2014 -messutapahtumassa tarjotaan kattavasti tietoa sydämeen vaikuttavista rytmeistä. Luennoitsijoina ovat alansa parhaat asiantuntijat. Sydänliiton ylilääkäri, kardiologi Mikko Syvänne puhuu sydämen rytmihäiriöistä, terveystieteiden maisteri, ravitsemusterapeutti Hanna Partanen ravinnosta, kliinisen fysiologian ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri, dosentti Heikki Tikkanen kertoo liikunnan vaikutuksista sydämeen ja lääketieteen tohtori Antti S. Mattila stressin vaikutuksista elimistöön.

Tunne arvosi -radalla voi mittauttaa arvonsa ja selvittää sydänsairastumisriskinsä. Näytteilleasettajina on sydänterveyttä edistäviä yrityksiä ja yhteisöjä. Erityisesti sydänjärjestöt ovat näkyvästi esillä, tapahtuman järjestelyihin osallistuu yli 130 vapaaehtoista sydänyhdistystoimijaa ja terveydenhuollon ammattilaista.

Kello 13 starttaa Kävele sydämesi puolesta -tempaus Töölönlahden ympäri.

Mikko Kuustosen juontaman messutapahtuman ohjelmassa on myös monenlaisia rytmikkäitä musiikkiesityksiä, mm. Suomen Sydänliiton teltalla Finlandia-talon pihalla nautitaan kansainvälisistä rytmeistä 29.9. vietettävään Maailman Sydänpäivään liittyen.

Sydän 2014 -messut lauantaina 27.9.2014 klo 10-16 Finlandia-talolla. Messuille on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Helsingin ja Uudenmaan Sydänpiirit jäsenyhdistyksineen.


Hyvä toimittaja, lehdistökortilla varmistat pääsysi tapahtumaan mahdollisen jonon ohitse. Ala-aulan järjestötiskiltä voit noutaa lehdistön edustajille tarkoitetun info-paketin.

Tapahtuman viestinnästä vastaa: Uudenmaan Sydänpiirin toiminnanjohtaja Anne Kihlman-Kitinoja gsm 0405725082 anne.kihlman-kitinoja@sydanliitto.fi


Sydänliitto on noin 80 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 235 paikalliseen sydänyhdistykseen, 17 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.