Seuraa Suomen Sydänliitto

Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry on Vuoden sydänterveyden edistäjä

Lehdistötiedote   •   Touko 27, 2018 12:30 EEST

Sydänliitto palkitsee vuosittain Vuoden sydänterveyden edistäjä -palkinnolla tahon tai henkilön joka on tehnyt hyvää työtä ihmisten terveyden edistämisessä.

Tänä vuonna palkinto jaettiin Naisten Kymppi -juoksutapahtuman yhteydessä Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry:lle.

Perustelut:

Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta on vuonna 2009 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on edistää naisten ja tyttöjen hyvinvointia liikunnan ja kulttuurin avulla uskonnosta, ihonväristä ja kansallisuudesta riippumatta.

Yhdistys on perustettu tarpeeseen antaa monikansallisille naisille mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa. Tiedossa on, että erityisesti naiset osallistuvat näihin harrastuksiin monikansallisia miehiä heikommin.

Toiminta on aloitettu Helsingissä, josta se on laajentunut Vantaalle, Espooseen ja Jyväskylään. Suunnitteilla on toimintaa myös Tampereelle ja Turkuun. Yhdistys tarjoaa ympäristön turvalliseen liikuntaan ja valikon liikuntamuotoja (mm. jalkapallo, vesiliikunta ja jumppa), joista voi valita mieluisan liikuntamuodon. Osallistuminen Monaliikun liikuntaryhmiin on ilmaista.

Naiset mukaan -hankkeessa kehitetään ja levitetään malleja monikansallisten naisten liikuntaharrastuksiin ja tasavertaiseen osallistumiseen. Tarkoituksena on auttaa järjestöjä kehittämään toimintaansa mm. rohkaisemalla, opastamalla ja kouluttamalla. Monaliikun ohjaajat tulevat paikan päälle ja järjestävät ryhmien ensimmäiset liikuntatunnit ja auttavat löytämään sopivat paikalliset ohjaajat.

Yhdistys toimii myös koordinaattorina Euroopan unionin rahoittamassa pilottihankkeessa. Tämän Together4Sports -projektin tavoitteena on edistää Suomeen saapuneiden pakolaisten kotoutumista ja sosiaalista osallistumista liikunnan avulla. Pakolaistaustaisten perheiden sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan tuetaan liikuntatoiminnalla, johon perheet voivat osallistua yhdessä vapaaehtoisten suomalaisten perheiden kanssa.

Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 226 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry). 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.