Ohita
Maailman sydänpäivänä 29.9. puetaan ihmiset ja rakennukset punaiseen

Uutinen -

Maailman sydänpäivänä 29.9. puetaan ihmiset ja rakennukset punaiseen

Maailman sydänpäivää vietetään kaikkialla maailmassa perjantaina syyskuun 29. päivänä. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta sepelvaltimotaudista ja sen riskitekijöistä.

Maailman sydänjärjestö WHF nostaa tänä vuonna esiin sydänsairauksien ennaltaehkäisyn merkityksen yksilöille, yhteisöille, yhteiskunnalle ja taloudelle. Suomessa sydänterveyttä ylläpitävät elintavat tunnetaan hyvin ja suomalaisten sydänterveyden huima edistyminen viimeisten vuosikymmenten aikana saa jatkuvasti kiitosta maailmalla.

Pukeudu punaiseen -päiviä on vietetty Suomessa noin kymmenen vuoden ajan.

Millainen on sinun punainen tyylisi – osallistu kuvakisaan

Pue päällesi jotain punaista ja jaa kuva omasta tyylistäsi. Sydänliitto arpoo osallistuneiden kesken hotellilahjakortteja. Voit julkaista kuvasi myös Instagramissa #pukeudupunaiseen, jolloin olet mukana kuvaseinällä.

Pukeudu punaiseen -haaste on tarkoitettu kaikille ja mukaan on kutsuttu muun muassa kansanedustajat.

Sydämenpunaisia rakennuksia maailmalla – myös Suomessa?

Maailman sydänjärjestö (World Heart Federation) on jo muutaman vuoden ajan rohkaissut niin julkisia kuin yksityisiäkin tahoja valaisemaan rakennuksia punaisiksi syyskuun 29. päivänä.

– Tähän kannustamme nyt myös Suomessa, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax sanoo ja kehottaa kaupunkeja ja yrityksiä ottamaan mallia maailmalta tärkeän asian puolesta.

Sydänliitto julkaisee mielellään kuvia punaisiksi valaistuista rakennuksista. Kuvat pyydetään lähettämään osoitteeseen tiedotus@sydanliitto.fi tai julkaisemaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #pukeudupunaiseen. Kansainvälisiin uutisvirtoihin voi liittyä tunnisteella #worldheartday.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liittyvä sisältö

Liitetyt tapahtumat

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).