Seuraa Suomen Sydänliitto

Kotkan kaupunki ja Kymijoen Ravintopalvelut Oy saivat valtakunnallisen tunnustuksen Sydänliitolta

Uutinen   •   Touko 28, 2015 19:42 EEST

Kuva: vasemmalla Kymenlaakson sydänpiirin puh.joht. Seija Aalto, Sydänliiton terveysjohtaja Marjaana Lahti-Koski, Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Kari Turkia, Kotkan kaupungin opetustoimen johtaja Juha Henriksson, Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n ravitsemussuunnittelija Anu Mikkola. (Kuva: Cecilia Bergström)
 

Suomen Sydänliitto palkitsi Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n ja Kotkan kaupungin sydänterveyden edistämisestä. Kotkan kaupungissa otettiin vuonna 2010 käyttöön Sydänmerkki-ateriat henkilöstöravintoloissa ja ensimmäisenä kuntana Suomessa kaikissa oppilasravintoloissa. Kaikki Kotkan kaupungin ateriat valmistetaan Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n keskuskeittiössä.

Kouluruokailussa oppilaat ja opettajat ovat ottaneet Sydänmerkki-ateriat hyvin vastaan. Vuonna 2011 toteutetun asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan 52 prosenttia lähes 1 400 vastaajasta ilmoitti valitsevansa päivän ateriavaihtoehdoista mieluummin Sydänmerkki-aterian. Vuosien mittaan Sydänmerkki-aterioiden tarjonta on kasvanut: aluksi Sydänmerkki-aterioita oli tarjolla kouluissa 1-3 kertaa viikossa, nykyisin niitä voi valita 3-4 päivänä viikossa. Joskus molemmat pääruokavaihtoehdot täyttävät Sydänmerkki-kriteerit.

Henkilöstöravintoloissa tehtyjen asiakastyytyväisyyskyselyiden mukaan asiakkaat ovat hyvin tietoisia ruoan terveellisyydestä ja antavat siitä hyvät pisteet (4,3/5). Uusia asiakkaita on saatu terveellisemmän lounaan vuoksi.

– Askel Sydänmerkki-aterioiden tarjoamiseen ei ollut kovin suuri, sanoo Kymijoen Ravintopalveluiden ravitsemussuunnittelija Anu Mikkola. Terveellisen ruoan ja ravitsemuksen nimiin vannovassa yrityksessä on tehty hyvää pohjatyötä jo pitkään. Jo ennen Sydänmerkki-aterioihin siirtymistä käytännöt olivat monilta osin Sydänmerkki-kriteerien mukaisia. Sydänmerkki on kuitenkin tuonut tarkkuutta suolan ja kuidun määrään sekä rasvan määrän ja laadun huomioimiseen.

– Sydänmerkki kertoo selkeästi ruokailijoille aterian terveellisyydestä ja helpottaa paremman valinnan tekemistä. Ruokailijat saavat yhdellä silmäyksellä tietää, että me panostamme heidän terveyteensä, toteaa Anu Mikkola.

Sydänterveyden edistämisen valtakunnallisen tunnustuspalkinnon luovuttivat Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax ja terveysjohtaja Marjaana Lahti-Koski Kotkan kumppanuustalossa torstaina 28.5.

Lisätietoja

Cecilia Bergström, järjestötiedottaja, Suomen Sydänliitto

050 3855 811

cecilia.bergstrom@sydanliitto.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.