Ohita
​Vertaisuudesta voimaa sydänsairastuneille – Sydänliiton Sydän Chatit jatkuvat syksyllä 2017 Tukinetissä

Tiedote -

​Vertaisuudesta voimaa sydänsairastuneille – Sydänliiton Sydän Chatit jatkuvat syksyllä 2017 Tukinetissä

Sydän Chatin tarkoituksena on tuoda yhteen sydänsairauksia sairastavia eri ikäisiä ihmisiä, jotka voivat jakaa kokemuksiaan, antaa ja saada vertaistukea reaaliajassa olinpaikasta riippumatta.

Teemat

Sydän Chateissa on ennalta määritelty teema. Chatit järjestetään joka toinen tiistai klo 18-19.30. Syksyn 2017 Sydän Chattien ajankohdat ja teemat ovat:

  • 29.8. Nuoren sydänpotilaan arki
  • 12.9. Onko pallolaajennuksen jälkeen pallo jalassa?
  • 26.9. Sydänsairaudet ja liikunta, mukana myös liikunta-asiantuntija Annukka Alapappila Sydänliitosta.
  • 10.10. Sydänsairaudet ja seksi
  • 24.10. Elämää eteisvärinän kanssa
  • 7.11. Sydänsairaudet ja ravinto, mukana myös ravitsemusasiantuntija Tuija Pusa Sydänliitosta
  • 21.11. Sydänpotilaan arkielämän kysymyksiä
  • 5.12. Sydämen vajaatoiminta

Lisäksi järjestetään keskiviikkona 4.10. klo 18-19.30 chat teemalla Nuoren aikuisen sydänpotilaan arjessa jaksaminen.

Osallistuminen Tukinetissä

Sydän Chattiin pääsee mukaan kun käy rekisteröimässä anonyymin tunnuksen Tukinettiin ja saapuu paikalle kun Sydän Chat on käynnissä. Linkki Sydän Chattiin löytyy tuolloin Tukinetin etusivulta ja liveryhmäsivulta. Tulevien Sydän Chattien ajankohdat ja teemat löytyvät myös Tukinetin sivuilta.

Keskustelua Sydän Chatissa käydään anonyymisti nimimerkillä ja keskustelemaan mahtuu kerrallaan 12 osallistujaa. Chat-keskustelussa mukana ovat myös Sydänliiton vapaaehtoiset koulutetut vertaisohjaajat, jotka toimivat chatin ohjaajina ja keskustelun virittäjinä. Lisäksi Chatissa voi olla paikalla myös Sydänliiton, Aivoliiton tai Diabetesliiton työntekijä sekä erikseen ilmoitettuina kertoina myös asiantuntijavierailijoita.

Lisätietoa

Sydän Chatit ovat osa Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton Yksi elämä -hanketta, jossa kannustetaan ihmisiä pitämään parempaa huolta itsestä sekä porukalla tukemaan myös muita. Tukinetin avoimissa keskusteluissa tarjotaan vertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Lisätietoa www.yksielama.fi

Jos sinulla on ihan mitä tahansa Sydän Chattiin liittyvää kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Sydänliiton verkkovertaistuen yhteyshenkilöön Susanna Lehtimäkeen sähköpostitse susanna.lehtimaki@sydan.fi.

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 72 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 228 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry). 

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).