Ohita
Sydänviikolla ollaan ihan pihalla

Tiedote -

Sydänviikolla ollaan ihan pihalla

Sydänviikkoa vietetään tänä vuonna 15.–22.4. Teemaviikolla nostamme esiin ulkoilun ja luontoliikunnan vaikutuksia mielen ja kehon hyvinvoinnille.

– Jo viisi minuuttia ulkoilua luonnossa kohentaa mielialaa, ja vartissa verenpaine voi laskea, sanoo Sydänliiton liikunta-asiantuntija Annukka Alapappila. Luonnon terveysvaikutuksista on tutkittu eniten mielen hyvinvoinnin kohentumista: keskittymiskyky ja mieliala paranevat ja stressi vähenee.

Säännöllinen liikunta laskee verenpainetta ja verensokeria, parantaa kolesteroliarvoja, vahvistaa luustoa sekä helpottaa painonhallintaa. Samalla kuntokin nousee.

– Fyysinen aktiivisuus lisääntyy ulkona, sillä luonto houkuttelee liikkumaan. Luonnossa tulee myös huomaamattaan liikuttua reippaammin kuin sisällä, kertoo Alapappila.

Sydänviikolla on jo lähes kolmekymmentä vuotta järjestetty upeita tapahtumia ja tempauksia kouluissa, työpaikoilla, kirjastoissa, kaupoissa – kaikkialla missä ihmiset liikkuvat ja kohtaavat toisiaan. Tänä vuonna Sydänviikkoa vietetään yhdessä Suomen Latu ry:n kanssa. Paikallisyhdistyksissä toteutetaan yhteisiä Polulle sydämellä -tapahtumia ja myös keskusjärjestöt viettävät tapahtumaviikolla ulkoilupäivää yhdessä.

Ulkoiluteemaan liittyen etsimme huhtikuun aikana myös kuvia ja tarinoita suomalaisten parhaista retkihetkistä. Tarinoita ja kuvia voi jakaa 1.–30.4.2018 Instagramissa käyttämällä tunnisteita #retkihetki #sydänviikko

Luonnon terveysvaikutuksista Sydänliiton liikunta-asiantuntija Annukka Alapappila, 040 502 9091, annukka.alapappila@sydanliitto.fi

Sydänviikosta yleisesti tuottaja Outi Kontkanen, 050 300 1972, outi.kontkanen@sydanliitto.fi

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 226 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry). Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sydänsairastuneita – jotta kukaan ei jäisi yksin sairautensa kanssa.

Yhteyshenkilöt

Annukka Alapappila

Annukka Alapappila

Liikunta-asiantuntija +358 40 502 9091

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).