Seuraa Suomen Sydänliitto

Sydänviikolla 17.–24.4. toimitaan verenpaineen alentamiseksi

Lehdistötiedote   •   Huhti 07, 2016 09:30 EEST

Verenpainetasot ovat Suomessa kansainvälisesti korkeita. Miehistä 47 prosentilla ja naisista 27 prosentilla oli kohonnut verenpaine tai verenpainelääkitys. Jatkuvasti koholla oleva verenpaine vaurioittaa verisuonia, sydänlihasta, aivoja ja munuaisia. Mitä korkeammaksi verenpaine kohoaa, sitä suurempi sepelvaltimotaudin ja aivoinfarktin riski on. Kohonneen verenpaineen saa selville vain mittaamalla. Se ei näy eikä tunnu.

Sydänliitto julkaisee Sydänviikolla sosiaalisessa mediassa viisi vinkkiä matalampaan verenpaineeseen. Videovinkit julkaistaan myös artikkeleina. Media voi pyytää vinkkiartikkelit käyttöönsä tarvittaessa jo ennen Sydänviikkoa omia julkaisujaan varten.

Videot:

Maailman terveysjärjestön mukaan 80 prosenttia sepelvaltimotaudista ja 90 prosenttia tyypin 2 diabeteksesta olisi ehkäistävissä terveellisillä elintavoilla. Riittävä liikunta, hyvinvointia edistävä syöminen, ennen kaikkea suolan käytön rajoittaminen, alkoholin enintään kohtuukäyttö ja savuttomuus tehoavat myös, kun kohonnutta verenpainetta pyritään laskemaan. Tarvittaessa kohonnutta verenpainetta hoidetaan lääkkeillä. Joskus tarvitaan kahden tai useamman lääkkeen yhdistelmä, jotta päästään hoitotavoitteeseen.

Sydänviikolla toimitaan verenpaineen alentamiseksi. Ympäri Suomea järjestettävillä Terveyden 3-ottelu -terveysmittauksilla, Sydänmerkki-kauppatapahtumilla, Suurella Suomalaisella Kävelykoululla ja monilla muilla tempauksilla sydänyhteisö ja yhteistyökumppanit haastavat kaikki mittaamaan itse kotona verenpainettaan ja pitämään huolta itsestään.

Sydänviikkoa toteuttavat Sydänliiton 228 paikallisyhdistystä ja 16 piirijärjestöä. Yli 25 vuotta vietettyä Sydänviikkoa tekevät näkyväksi myös monet muut yhteisöt, kuten koulut, päiväkodit, järjestöt, kirjastot ja työpaikat. Apteekkariliitto on Sydänliiton yhteistyökumppani Sydänviikolla 2016.

Kuva: Johannes Romppanen/Sydänliitto

Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 234 paikalliseen sydänyhdistykseen, 17 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.