Seuraa Suomen Sydänliitto

Sydänviikko alkaa sunnuntaina 23.4.

Lehdistötiedote   •   Huhti 20, 2017 06:30 EEST

Mika Ikonen opettaa Sydänviikon halauskouluvideoilla erilaisia halaustyylejä.

Tänä vuonna Sydänviikkoa vietetään juuri ennen vappua 23.-30.4.2017. Vapunaattona Sydänviikko huipentuu Suomen suurimpaan virtuaaliseen halaukseen.

Kampanjalla Sydänliitto jäsenjärjestöineen nostaa esiin ihmissuhteiden ja myönteisten tunteiden merkityksen elämässä – sen iloissa ja suruissa. Kannustamme ihmisiä halaamaan toisiaan, kukin omalla tyylillään.

Stressi, eristäytyneisyys ja kielteisyys ovat terveyttä uhkaavia, merkittäviä riskitekijöitä. Läsnäolo, kosketus ja yhteisöllisyys torjuvat yksinäisyyttä ja lievittävät stressiä.

Käyttäytymistieteellisten selvitysten mukaan sosiaalisilla suhteilla on merkitystä elämän pituuteen. Mitä paremmat ihmissuhteet, sitä parempi odotettavissa oleva elämä.

Koeasetelmassa on osoitettu, että halaaminen ennen jännittävää tilannetta laski verenpainetta ja sykettä. Vaikka halaaminen on helposti toteuttavissa, sen vaikutuksia sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaan on tutkittu suhteellisen vähän. Kohonnut verenpaine on yksi merkittävimmistä valtimotaudin vaaratekijöistä.

Ohjeet virtuaaliseen halaukseen osallistumisesta löytyvät kampanjasivulta www.sydan.fi/sydanviikko. Halauskouluvideoissa opettajana on muusikko Mika Ikonen.Suomen suurin halaus näkyy erityisesti sosiaalisessa mediassa. Käytössä ovat tunnisteet #saahalata #sydantekeehyvaa.

Sydänviikolla on jo lähes kolmekymmentä vuotta järjestetty upeita tapahtumia ja tempauksia kouluissa, työpaikoilla, kirjastoissa, kaupoissa - kaikkialla missä ihmiset liikkuvat ja kohtaavat toisiaan.

Sydänliitto on yli 72 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 227 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.