Seuraa Suomen Sydänliitto

Sydänliiton Suomi elvyttää -tutkimus käynnistyi

Lehdistötiedote   •   Kesä 04, 2019 09:15 EEST

Kuva: Suomen Sydänliitto ry

Sydänliitto on käynnistänyt laajan Suomi elvyttää -kyselytutkimuksen suomalaisten elvytystaidoista ja -tiedoista. Kyselyllä pyritään selvittämään paitsi suomalaisten elvytysvalmiuksia myös mahdollisia elvyttämisen esteitä sekä kuinka hyvin sydäniskuri eli defibrillaattori tunnetaan.

”Tutkimustieto on meille arvokasta, sillä sitä hyödyntäen osaamme paneutua sisällöllisesti ja viestinnällisesti juuri niiden asioiden korjaamiseen, joissa tiedonpuute tai asenteet tulevat suomalaisilla elvyttämisen esteeksi.”, kertoo Sydänliiton kehittämispäällikkö Mari Blek-Vehkaluoto.

”Kansainvälisissä tutkimuksissa esille ovat nousseet esimerkiksi pelot asiattomasta tai epäsopivasta koskemisesta elvytyksen esteenä. Tutkimuksella pyrimme selvittämään ovatko pelot ja ennakkoluulot suomalaisille elvytyksen esteitä.”, täydentää Blek-Vehkaluoto.

Tutkimustuloksia hyödyntäen Sydänliitto käynnistää useita toimenpiteitä elvytysvalmiuksien parantamiseksi Suomessa.

Sydänliitto toivoo medioiden tukevan tutkimusta jakamalla sitä omissa kanavissaan.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa: www.syli.fi/suomielvyttaa

Pressikuvia: https://sydanliitto.kuvat.fi/kuvat/Pressi/Elvytys+ja+syd%C3%A4niskuri/


Lisätietoja:

Mari Blek-Vehkaluoto
Kehittämispäällikkö
mari.blek-vehkaluoto@sydanliitto.fi
p. +358 50 325 5633

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 215 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.