Ohita
Maailman Sydänpäivä 29.9.: Selkokielinen aineisto auttaa usein myös maahanmuuttajaa

Tiedote -

Maailman Sydänpäivä 29.9.: Selkokielinen aineisto auttaa usein myös maahanmuuttajaa

Kuva Sydänliitto: Vuonna 2014 järjestettiin mm. Oulussa kansainvälinen terveystapahtuma

Sydänjärjestöt ympäri maailman haastavat ihmisiä ja yhteisöjä toimimaan sydänterveyden ja terveellisemmän elinympäristön puolesta Maailman Sydänpäivänä 29.9. Sosioekonominen asema – toimeentulontaso, koulutus ja asema työelämässä sekä niiden hankkimiseen tarvittavat edellytykset – ja asuinpaikka voivat joko tukea terveyttä tai vaarantaa sen.

Sydänliiton tehtävä on edistää yhdenvertaisia mahdollisuuksia terveyteen, hyvään hoitoon ja sosiaaliseen turvallisuuteen riippumatta sukupuolesta, asuinpaikasta, sosiaalisesta asemasta ja etnisestä taustasta.

Sydänyhdistykset voivat toimia pelkojen poistajina

Suomen Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax pohtii sydänyhdistysten roolia ja mahdollisuuksia erityisesti tänä syksynä: – Eurooppaa ja myös Suomea koskettava suuri pakolaisvirta on lisännyt epävarmuuden tunnetta ja jopa pelkoja tulijoita kohtaan. Sydänyhdistys, joka löytyy melkein jokaisesta kunnasta Suomessa, on vakiintunut ja turvallinen yhteisö paikkakuntansa ihmisille. Sydänyhdistys on myös luonteva paikka keskustella niin sydänongelmista kuin muistakin vaikeista asioista rakentavasti. Tunteet, jopa pelot, on hyvä uskaltaa kohdata ja suhtautua niihin toista ihmistä kunnioittaen.

Sydänliiton aineistoja maahanmuuttajille

Sydänliitto julkaisee Maailman Sydänpäivänä 29.9. selkokielisen Terveysarvot kuntoon -esitteen ammattilaisten tekemän terveysneuvonnan tueksi. Väestöstä jopa 25 prosenttia hyötyy selkokielen käytöstä. Esite on käännetty myös englanniksi ja venäjäksi. Neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon käyttöön on tuotettu uutta kuvamateriaalia erityisesti maahanmuuttajaperheiden palvelemiseksi. Eteisvärinän vaarojen ehkäisystä kertovaa Tunne pulssisi -materiaalia löytyy niin ikään selkokielisenä, englanniksi ja venäjäksi.

Sydäntemme tarina -dokumentti sunnuntaina 4.10. klo 14 MTV3-kanavalla

Kansalaiset voivat nykyään paremmin ja elävät terveemmin kuin Sydänliiton 60-vuotisen taipaleen alkuaikoina. Ennenaikainen sydänkuolleisuus on pudonnut puoleen ja miehillä peräti 80 prosenttia. Alun alkaenkin tämän kansalaistoiminnan tarkoituksena on ollut, että kenenkään ei tarvitsisi kärsiä sydän- ja verisuonisairauksista ja että sairastuneet voisivat viettää täysipainoista elämää sairaudestaan huolimatta.

Sydäntemme tarina on Franck Median tuottama elokuva, joka kertoo sydänterveyden kehittymisestä Suomessa Sydänliiton perustamisesta tähän päivään.

– Terveellisessä elinympäristössä ihmisten on mahdollista tehdä sydämelle hyviä päätöksiä töissä ja vapaa-ajalla kaikissa elämänvaiheissaan, Tuija Brax lisää.

Lisätietoja Maailman Sydänpäivästä:
Järjestötiedottaja Cecilia Bergström, puh. 050 385 5811

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on 75 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 234 paikalliseen sydänyhdistykseen, 17 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).