Ohita
Kulttuurit kohtaavat Maailman Sydänpäivänä 29.9.

Tiedote -

Kulttuurit kohtaavat Maailman Sydänpäivänä 29.9.

HEART BEAT DANCE – SUOMI FINLAND

Ystävyyteen ja kohtaamiseen ei tarvita yhteistä kieltä. Heart Beat Dance tarttuu kaikkiin; kielestä, iästä ja kulttuurista huolimatta. Ei ole merkitystä osaatko tanssia, oletko iso vai pieni, yksin tai ryhmässä, ilo tarttuu ja tekee hyvää. Anna musiikin viedä ja lähetä rytmi eteenpäin – ystävälle tai tuntemattomalle.

Kansainvälisenä yhteistyönä tehty Heart Beat Dance -video syntyi, kun tanskalainen lastenteatteri Rumlerikkerne vieraili elokuussa Sydänliiton Neuvokas perheen kutsumana Suomessa. Rumlerikkerne on tehnyt yhteistyötä tanskalaisen sydänyhteisön kanssa kuuden vuoden ajan tekemällä terveyttä edistäviä näytelmiä lapsille. Vierailun aikana Helsingin Vuosaaressa järjestettiin kaksi teatteriesitystä päiväkoti- ja kouluikäisille lapsille. Esityksissä käsiteltiin ystävyyttä, terveyttä ja hyvinvointia. Yhteistyön tuloksena Heart Beat Dance – Suomi Finland yhdistää eri kulttuurit tanssimaan sydämen iloksi.

Kannustamme kaikkia tartuttamaan rytmin eteenpäin päiväkodissa, koulussa, työpaikalla, kotona ja vapaa-ajalla tekemällä oman Heart Beat Dancen. Oman tanssinsa voi videoida ja jakaa yhteisöpalveluissa tägeillä  #HeartBeatDance #WorldHeartDay ja #Neuvokasperhe.

Heart Beat Dance -video

Musiikki oman videon tekemistä varten

KULTTUURIT KOHTAAVAT

Sydänjärjestöt ympäri maailman haastavat ihmisiä ja yhteisöjä toimimaan sydänterveyden ja terveellisemmän elinympäristön puolesta Maailman Sydänpäivänä 29.9. Terveellisessä elinympäristössä ihmisten on mahdollista tehdä sydämelle hyviä päätöksiä töissä ja vapaa-ajalla kaikissa elämänvaiheissaan.

Suomen Sydänliitto ajaa yhdenvertaisia mahdollisuuksia terveyteen, hyvään hoitoon ja sosiaaliseen turvallisuuteen riippumatta sukupuolesta, asuinpaikasta, sosiaalisesta asemasta ja etnisestä taustasta. Sydänliitto onkin ottanut Maailman Sydänpäivänä haasteeksi kulttuurien kohtaamisen ja monikulttuurisen toiminnan sydänyhteisössä.

Heart Beat Dance -videon lisäksi eri puolilla suomea järjestetään sydänyhdistyksissä monenlaisia monikulttuurisia tapahtumia. Sydänmerkki osallistuu Maailman Sydänpäivään aloittamalla kilpailun, jolla etsitään sydänystävällisiä reseptejä eri ruokakulttuureista.


Aiheet


Sydänliitto on noin 80 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 235 paikalliseen sydänyhdistykseen, 17 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liittyvä sisältö

Liitetyt tapahtumat

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).