Ohita
Jyrki Sukula valittiin vuoden terveysvaikuttajaksi

Tiedote -

Jyrki Sukula valittiin vuoden terveysvaikuttajaksi

Tänä vuonna kuusikymmentä vuotta täyttävät Sydänliitto ja Diabetesliitto nimesivät merkkivuotensa kunniaksi Jyrki Sukulan vuoden 2015 terveysvaikuttajaksi. Järjestöt juhlistavat toimintaansa Terveyttä ja viihdettä -risteilyllä yhdessä Apu-lehden kanssa 18.-19.1.2015.

Terveysvaikuttajavalintaa järjestöt perustelevat: Jyrki Sukula toimii ruoan hyvän laadun ja viihtyisän syömisen puolesta.Hän osoittaa omalla toiminnallaan, että terveellisyys ja ruoasta nauttiminen kuuluvat yhteen. Sukula ansaitsee maininnan myös laadukkaan kouluruokailun puolestapuhujana.

Toimiessaan elintarviketeollisuudessa Jyrki Sukula oli tekemässä tuotekehitysstrategiaa, jonka tuloksena syntyi Suomen ensimmäinen Sydänmerkki-kriteerit täyttävä valmisruokasarja. Sydänliitto ja Diabetesliitto ovat yhdessä kehittäneet Sydänmerkki-järjestelmän, joka otettiin käyttöön vuonna 2000. Sydänmerkki on rekisteröity ravitsemusväite ja ainoa symboli Suomessa, joka kertoo tuotteen ravitsemuksellisesta laadusta.

- Ruoan valmistuksessa Sukula korostaa ruoan raaka-aineiden omia makuja, ohjaa maustamisen taitoihin ja suolaamisen vähentämiseen. Hän tekee niin kuin opettaa ja on avoimesti kertonut suolapitoisuuden vähentyneen omissa resepteissään alle puoleen, Sydänliitosta ja Diabetesliitosta vahvistetaan.

Terveyttä ja viihdettä -risteilyn sekä Jyrki Sukulan palkitsemisen takana on myös Apu-lehti.
Terveys on yksi Apu-lehden lukijoiden suosikkiaiheista ja lehden painopistealueista.

- Jyrki Sukula edistää omalla työllään ja tyylillään terveyden asiaa. Sukula puhuu asioista suoraan ja selvällä suomen kielellä, joten hänen viestinsä menee läpi. Siksi tämä palkinto kuuluu hänelle, Apu-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro sanoo.

(kuva Kari Kaipainen, A-lehdet Oy)

Linkit

Aiheet


Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 234 paikalliseen sydänyhdistykseen, 17 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).