Ohita
Anna-Mari Hekkala, Sydänliiton ylilääkäri 2.1.2017 alkaen​. Kuva Sydänliitto/Tapani Romppainen
Anna-Mari Hekkala, Sydänliiton ylilääkäri 2.1.2017 alkaen​. Kuva Sydänliitto/Tapani Romppainen

Tiedote -

Anna-Mari Hekkala on Sydänliiton uusi ylilääkäri

Sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri Anna-Mari Hekkala on valittu Sydänliiton ylilääkäriksi ja hän aloittaa uudessa tehtävässään 2.1.2017. Sydänliiton ylilääkärinä vuodesta 2008 toiminut Mikko Syvänne jää Sydänliitosta eläkkeelle.

Anna-Mari Hekkala tulee sydänyhteisöön Helsingin kaupungin Haartmanin päivystyssairaalasta, missä hän on työskennellyt kahdeksan vuotta. Erikoislääkärin monipuolisten tehtävien lisäksi Hekkala on kouluttanut sydänhoitoon erikoistuvaa henkilökuntaa Helsingin kaupungin terveydenhuollossa.

Anna-Mari Hekkala tuo mielellään esiin kuusamolaiset sukujuurensa. Päästyään ylioppilaaksi Kuusamon lukiosta hän opiskeli Tampereen yliopistossa lääkäriksi ja erikoistui kardiologiaan Helsingissä. Väitöskirjansa Anna-Mari Hekkala teki pitkä-QT-oireyhtymästä. Sydämen rytmihäiriöt ovat hänen erityisosaamistaan.

- Olen jo pitkään tehnyt työtä sairastuneiden auttamiseksi. Iloa ovat tuottaneet ne varhaisen vaikuttamisen tilanteet, joissa sydänsairauden paheneminen on hyvällä hoidolla voitu välttää. Minua on myös alkanut kiinnostaa, miten pääsisin auttamaan ihmisiä jo ennen heidän potilaaksi päätymistään. Sydänliitossa voin vaikuttaa laajemmin kuin yhteen potilaaseen kerrallaan ja olla mukana vähentämässä väestön sairastuvuutta.

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 72 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 228 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).