Seuraa Suomen Sydänliitto

Anna-Mari Hekkala on Sydänliiton uusi ylilääkäri

Lehdistötiedote   •   Marras 29, 2016 10:18 EET

Anna-Mari Hekkala, Sydänliiton ylilääkäri 2.1.2017 alkaen​. Kuva Sydänliitto/Tapani Romppainen

Sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri Anna-Mari Hekkala on valittu Sydänliiton ylilääkäriksi ja hän aloittaa uudessa tehtävässään 2.1.2017. Sydänliiton ylilääkärinä vuodesta 2008 toiminut Mikko Syvänne jää Sydänliitosta eläkkeelle.

Anna-Mari Hekkala tulee sydänyhteisöön Helsingin kaupungin Haartmanin päivystyssairaalasta, missä hän on työskennellyt kahdeksan vuotta. Erikoislääkärin monipuolisten tehtävien lisäksi Hekkala on kouluttanut sydänhoitoon erikoistuvaa henkilökuntaa Helsingin kaupungin terveydenhuollossa.

Anna-Mari Hekkala tuo mielellään esiin kuusamolaiset sukujuurensa. Päästyään ylioppilaaksi Kuusamon lukiosta hän opiskeli Tampereen yliopistossa lääkäriksi ja erikoistui kardiologiaan Helsingissä. Väitöskirjansa Anna-Mari Hekkala teki pitkä-QT-oireyhtymästä. Sydämen rytmihäiriöt ovat hänen erityisosaamistaan.

- Olen jo pitkään tehnyt työtä sairastuneiden auttamiseksi. Iloa ovat tuottaneet ne varhaisen vaikuttamisen tilanteet, joissa sydänsairauden paheneminen on hyvällä hoidolla voitu välttää. Minua on myös alkanut kiinnostaa, miten pääsisin auttamaan ihmisiä jo ennen heidän potilaaksi päätymistään. Sydänliitossa voin vaikuttaa laajemmin kuin yhteen potilaaseen kerrallaan ja olla mukana vähentämässä väestön sairastuvuutta.

Sydänliitto on yli 72 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 228 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Kommentit (1)

    Onnea Anna-Marin valinnasta. Kuusamosta tulee hienoja ihmisiä!

    - Lea - 2017-01-17 11:22 EET

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.