Ohita
Sydänviikko 2014: Sydänpotilaat aktiivisia Turussa

Uutinen -

Sydänviikko 2014: Sydänpotilaat aktiivisia Turussa

Kolmisenkymmentä Sydänpotilasyhdistys Sepot ry:n jäsentä kerääntyy ulkoilutapahtumaan Turun Ruissaloon lähteäkseen jo 15 vuotta järjestetylle kävelylle sunnuntaina 13. huhtikuuta. Sydänviikolla sinivuokot kukkivat jo. ”Vaan ne kukat törröttää pystyssä, kun lehdet ovat kuolleet vähälumisen talven takia”, kertoo jo edellisenä iltana kävelyreittiin tutustunut yhdistyksen puheenjohtaja Matti Laaksonen Opastuskeskus Tammenterhossa.

”Kävelyn jälkeen Pentti myy ensalkuun lämpimiä ja myöhemmin poltettuja makkaroita”, Laaksonen jatkaa. Koska muiden kukkien kuin sinivuokkojen näkeminen lenkillä on harvassa, maksaa yhdistys osallistujille myös sisäänpääsyn kasvitieteelliseen puutarhaan. Yleensä kävelyllä on ollut 50–70 osallistujaa, mutta tänä vuonna sateinen keli verottaa osallistujia.

Sydänpotilasyhdistys Sepot perustettiin vuonna 1988. Turun Sydänyhdistyksessä toimi silloin lähinnä työssäkäyviä ihmisiä eikä tietoa sydänsairauksista oikein saanut mistään. Nykyään nämä kaksi Turun alueella toimivaa yhdistystä tekevät paljon yhteistyötä. Yhdessä järjestetään esimerkiksi joulujuhla sekä ulkoilupäiviä. Yhdistykset myös mainostavat toistensa tapahtumia jäsenlehdissään.

Kävelyn ja grillaamisen jälkeen osa lähtee kotiin, mutta suurin osa istuu kahvilla sisällä ja muutama lähtee vielä pelaamaan petankkia pihalle koleasta säästä huolimatta. Vaikka menoa yrittävätkin hidastaa sydämen vajaatoiminta, eteisvärinä, diabetes ja kihti, jaksaa jo kaksikymmentä vuotta puheenjohtajana toiminut Matti edelleen johtaa aktiivista toimintaa. 


Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liitetyt tapahtumat

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).