Ohita
​Sydän-chatit alkavat Tukinetissä

Uutinen -

​Sydän-chatit alkavat Tukinetissä

Sydänliitto käynnistää Sydän-chat-toiminnan Tukinet-kriisikeskuksessa. Ensimmäinen Sydän-chat on keskiviikkona 19.4. klo 18–19.30 ja sen aiheena on nuoren aikuisen sydänpotilaan selviytyminen arjessa. 

Sydän-chatin tarkoituksena on tuoda yhteen sydänsairauksia sairastavia eri-ikäisiä ihmisiä, jotka voivat jakaa kokemuksiaan, antaa ja saada vertaistukea reaaliajassa olinpaikasta riippumatta.

Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus, jossa on mahdollista saada maksutta henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin ja etsiä tietoja Tukinetin palveluhausta tai aineistokannasta.

Sydänliiton Sydän-chateissa on ennalta määritelty teema. Kevään 2017 Sydän-chattien ajankohdat ja teemat ovat:

  • ke 19.4. klo 18–19.30. Teema: Nuoren aikuisen sydänpotilaan arjessa selviytyminen
  • to 27.4. klo 18–19.30. Teema: Arjen hallinta sydäntapahtuman jälkeen
  • ma 8.5. klo 18–19.30. Teema: Työhön paluu sydäntapahtuman jälkeen
  • ti 6.6. klo 18–19.30. Teema: Sydänpotilaan läheisten huoli

Sydän-chattiin pääsee mukaan rekisteröimällä anonyymin tunnuksen Tukinettiin ja saapumalla paikalle kun Sydän-chat on käynnissä. Linkki Sydän-chattiin löytyy tuolloin Tukinetin etusivulta ja liveryhmäsivulta. Tulevien Sydän-chattien ajankohdat ja teemat löytyvät myös Tukinetin sivuilta.

Keskustelua Sydän-chatissa käydään anonyymisti nimimerkillä ja keskustelemaan mahtuu kerrallaan 12 osallistujaa. Keskustelussa ovat mukana myös Sydänliiton vapaaehtoiset koulutetut vertaisohjaajat, jotka toimivat chatin ohjaajina ja keskustelun virittäjinä. Lisäksi Chatissa voi olla paikalla myös Sydänliiton, Aivoliiton tai Diabetesliiton työntekijä sekä erikseen ilmoitettuina kertoina myös asiantuntijavierailijoita.

Sydän-chatit ovat osa Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton Yksi elämä -hanketta, jossa kannustetaan ihmisiä pitämään parempaa huolta itsestä sekä porukalla tukemaan myös muita. Tukinetin avoimissa keskusteluissa tarjotaan vertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Lisätietoa:

Ole yhteydessä minuun, jos sinulla on ihan mitä tahansa Sydän-chattiin liittyvää kysyttävää, kehottaa Sydänliiton verkkovertaistuen yhteyshenkilö Susanna Lehtimäki, susanna.lehtimaki@sydan.fi.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).