Ohita
​Suklaasta suojaa eteisvärinälle

Uutinen -

​Suklaasta suojaa eteisvärinälle

Suklaa näyttäisi tuoreen tanskalaistutkimuksen suojaavan yleisimmältä rytmihäiriöltä eli eteisvärinältä. Suoja syntyisi nauttimalla suklaata 2–6 kertaa viikossa.

Tutkimuksessa oli mukana yli 55 500 tanskalaista, joiden suklaan syönti oli kartoitettu tutkimuksen alussa. Eteisvärinätiedot saatiin kansallisesta rekisteristä. Seurattavat olivat 50–64-vuotiaita.

Yli 13-vuotisen seurannan aikana lähes 3 350 seurattavaa sairastui eteisvärinään. Tutkijat vertasivat sairastumista nautittuun suklaamäärään. He havaitsivat, että lähes joka päivä suklaata syöneet sairastuivat epätodennäköisemmin kuin ne, jotka söivät suklaata vain kerran kuukaudessa.

Aikaisemmissa tutkimuksissa suklaan ja etenkin tumman suklaan nauttimisen on todettu liittyvän vähäisempään sydäninfarktivaaraan. Sen on havaittu vähentävän myös sydämen vajaatoimintaa sekä sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta. Selitys löytynee suklaan sisältämistä flavonoideista.

Tutkimus julkaistiin Heart-lehdessä.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).