Ohita
Ruokailoa lapsiperheen joulupöytään

Uutinen -

Ruokailoa lapsiperheen joulupöytään

Jouluun liittyy paljon odotusta, jännitystä, iloa ja yhdessä oloa. Perinteinen joulupöytä ja -ruuat ovat usein aikuisille joulun tunnelmallinen kohokohta. Lasten suosikkilistalla sijoitus ei aina ole yhtä korkealla. Lapselle jouluruuat saattavat olla uusia ja epäilyttäviä. Hyväksy, että lapsi ei välttämättä tykkää jouluruuista ja lisäksi joulun jännitys saattaa purkautua monin tavoin. Keskity joulupöydässä mukavaan tunnelmaan.

5 vinkkiä joulupöytään:

1.Ota rennosti joulupöydässä. Vähemmän hössötystä, enemmän tunnelmaa. Lapset aistivat vanhempien mielialoja ja odotuksia. Päästä irti täydellisen joulupöydän tavoittelusta lasten kanssa. Älä tee numeroa lapsen syömisestä tai syömättömyydestä.

2.Hyväksy, että lapset eivät välttämättä tykkää jouluruuista. Tuo joulupöytään yksi lapselle mieleinen ruoka. Näin vältät turhan kinaamisen syömisestä.

3.Pidä ruokapuhe myönteisenä. Juhlapäivänä ei lasketa montako lusikallista on syöty tai onko jälkiruoka miten terveellistä. Keskustella voi vaikka vuoden iloisista tapahtumista.

4.Lapset ovat erilaisia makumaailman ja maistamisrohkeuden suhteen. Kaikista ei tule kaikkiruokaisia eikä tarvitsekaan tulla. Joulupöydästä voi nauttia, vaikka ei kaikkea maistaisikaan.

5.Mitä toivoisit lapsen muistavan lapsuuden jouluruokailuista? Yhdessä syömisen, naurun ja hyvän mielen <3  

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).