Ohita
Muista lääkekortti

Uutinen -

Muista lääkekortti

Euroopan Kardiologisen Seuran (European Society of Cardiology, ESC) rytmihäiriöiden hoidon osasto julkaisi äskettäin tuoreimmat antikoagulaatiohoitoa eli veren hyytymistä estävää lääkehoitoa koskevat ohjeensa. Ohjeissa painotettiin potilaiden lääkekortin tärkeyttä.

Uusimpien veren hyytymistä hidastavien lääkkeiden käyttöä ei voi havaita verikokeilla. Silloin henkilökunnan on tärkeätä saada tieto lääkkeestä potilaan mukana olevasta kortista. Tällainen tilanne voi sattua esimerkiksi ulkomailla matkustaessa.

Sydänliiton Sydänkaupassa on myynnissä SOS-kortti antikoagulaatiohoitoa (veren hyytymistä estävää lääkettä) käyttävälle. Kortissa on teksti suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Kahden kortin arkki maksaa euron.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Anna-Mari Hekkala

Anna-Mari Hekkala

Suomen Sydänliiton ylilääkäri (09) 7527 5365

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).