Ohita
Arne Koskelon säätiö jakaa 300 000 euroa sydän- ja verisuonisairauksien tutkimukseen. Kuva Tiina Eloranta.
Arne Koskelon säätiö jakaa 300 000 euroa sydän- ja verisuonisairauksien tutkimukseen. Kuva Tiina Eloranta.

Uutinen -

​Mittava rahoitus sydäntutkimukseen

Arne Koskelon säätiö jakaa 300 000 euroa sydän- ja verisuonisairauksien tutkimukseen. Suurin 100 000 euron kaksivuotinen apuraha myönnetään aorttaläpän ahtauman ennusteeseen vaikuttavien tekijöiden tutkimukseen, josta vastaa LT Satu Suihko, HYKSin Sydän- ja keuhkokeskuksen kardiologian klinikasta.

Suihkon tutkimuksessa selvitetään uusien hoitomenetelmien onnistumista ja hoidon tuloksia perinteiseen läppäleikkaukseen verrattuna. Merkittävä aorttaläpänsairaus aiheuttaa vajaatoimintaa ja sen ennuste on huono. Aorttaläppäpotilaiden määrä kasvaa viisi prosenttia vuodessa.

Lisäksi säätiön jakaa 100 000 euroa muuta hankerahaa hankkeisiin, joissa tutkitaan perinnöllisten sydänlihassairauksien genetiikkaa, eteisvärinän hoitoa Suomessa, äkillisen sepelvaltimokohtauksen taustatekijöitä ja huonon kolesterolin vaikutusta sydänpotilaiden ennusteeseen.

Näiden lisäksi Koskelon säätiö jakaa 100 000 euroa neljään pienempään hankkeeseen ja 15 väitöskirjatutkimukseen.

Vuonna 2017 myönnettyjen apurahojen listaus löytyy säätiön sivuilta www.aarnekoskelonsaatio.fi 

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).