Seuraa Suomen Sydänliitto

Maailman sydänpäivänä höpöteltiin ja neulottiin

Uutinen   •   Loka 08, 2014 17:21 EEST

Seinäjoen seudun sydänyhdistyksen jäsenet viettivät iltaa kansainvälisissä tunnelmissa eri maista tulevien opiskelijoiden kanssa Maailman sydänpäivänä 29. syyskuuta. Tilaisuus löytyi korkeakoulupastori Aila Orsilan kautta. Seinäjoen seurakunnan opiskelijatyö järjestää Höpötystä ja käsityötä -iltoja maanantaisin ammattikorkeakoulun kansainvälisille opiskelijoille.

– Maailman Sydänpäivä tuli puheeksi alkukesästä, ja tämä kansainvälisten opiskelijoiden maanantaitilaisuus osui juuri sopivasti samalle päivälle, Seinäjoen seudun sydänyhdistyksen puheenjohtaja Kaisu Rintala kertoo.

Syyskuun viimeinen maanantai-ilta vietettiin näin sydänasioista höpötellen. Moni opiskelijoista oli opetellut neulomaan pipoja ja villasukkia seurakunnan vapaaehtoisten käsityötaitoisten naisten avustuksella. Illan aikana kuultiin myös vietnamilaista musiikkia.

Onnistunut ilta

Sydänyhdistyksen jäseniä osallistui tilaisuuteen kymmenkunta. Puheensorinasta päätellen keskusteluakin syntyi, vaikka kaikkien kanssa ei välttämättä yhteistä kieltä löytynytkään. Moni kuitenkin puhui suomea ja yksi kokoontumisen tarkoitus onkin tarjota mahdollisuus keskustella suomen kielellä.

Saara Koivuluoma on kuulunut sydänyhdistykseen kolmisenkymmentä vuotta.
– Minulla ei itselläni ole sydänvikaa, mutta mieheni kuoli sydäninfarktiin 24 vuotta sitten. Osallistun melkein kaikkiin sydänyhdistyksen tapahtumiin ja retkille.

Esteri Järvilehto on käynyt kaksi kertaa läpi sydämen pallolaajennuksen. – Olen ollut sydänyhdistyksen jäsenenä 12 vuotta. Minulla on tukihenkilökoulutus. Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 40 vuotta, ja olen mukana juhlatoimikunnassa.

Ritva Rintamäki on liittynyt sydänyhdistykseen viitisen vuotta sitten. – Ihan mielenkiintoiselta tämä ilta vaikuttaa. Harmi vain, etten tiennyt ottaa omaa käsityötä mukaan.

Tilaisuuden aikana Etelä-Pohjanmaan sydänpiirin toiminnanjohtaja Marja Leena Mustonen antoi sydänasioista tietoiskun sekä piti pienen taukojumpankin. Hän oli myös pystyttänyt sokerinäyttelyn, jossa havainnollistettiin eri elintarvikkeiden sokeripitoisuuksia.

Teksti ja kuvat Outi Rantala


KUVA
Seinäjoen sydänväki vietti Maailman sydänpäivää kansainvälisten opiskelijoiden kanssa. Esther Mutua (edessä) asuu Seinäjoella ja puhuu suomea. Hän on ollut Suomessa seitsemän vuotta, opiskellut liiketaloutta ja käy nyt töissä.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.