Ohita
Kuva Suomen Sydänliitto/Jarno Hämäläinen.
Kuva Suomen Sydänliitto/Jarno Hämäläinen.

Uutinen -

​Liikutaan ja nukutaan!

Runsas liikunta ja riittävä uni ovat yksinkertaisia keinoja vähentää sydänriskejä. Tämä käy ilmi Heini Wennmanin tuoreesta väitöskirjasta.

Tutkimusaineistona oli FINRISKI 2012 -tutkimus. Siinä oli mukana yli 6 400 suomalaista miestä ja naista, joiden ikä oli 25–74 vuotta. Vähäinen liikunta, riittämätön uni ja runsas ruudun äärellä istuminen näyttivät ennustavan sairastumista sydän- ja verisuonitauteihin seuraavien kymmenen vuoden sisällä. Etenkin naisilla näkyi yhteys muun muassa kohenneeseen verenpaineeseen ja painoindeksiin.

Tutkimuksessa tarkasteltiin myös vuorokausirytmin yhteyttä liikuntaan ja istumiseen. Aamuvirkut näyttivät liikkuvan iltavirkkuja enemmän. He myös istuivat paikallaan iltavirkkuja vähemmän.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).