Ohita
Keski-Suomessa Sydänviikko lähti käyntiin tanssien

Uutinen -

Keski-Suomessa Sydänviikko lähti käyntiin tanssien

Tanssiorkesteri Jokerit tanssitti väkeä Itäisen Keski-Suomen Sydänyhdistyksen ja Eläkeliiton Lievestuoreen yhdistyksen Sydänviikon avaustapahtumassa Hankasalmella sunnuntaina 12.4. Suosittu yhteistapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Noin seitsemänkymmentä päivätanssijaa kuluttivat ahkerasti parkettia ja arpajaispöytä notkui palkinnoista.

- Kyllä osallistujista näkee, että ovat tanssin aktiiviharrastajia, kommentoi Eino lavan liikehdintää. Revontulen päivätanssien osallistujamäärä jää usein kolmeenkymmeneen, joten sydäntansseissa väkeä on mukavasti vaikka edellisen vuoden lähes sadasta tanssijasta vähän jäätiinkin.

Elävää toimintaa kolmessa kunnassa

- Keräsimme edellisessä jäsentiedotteessa 108 jäsenen sähköpostiosoitteet, sitä kautta tieto tapahtumista menee nopeasti perille. Ja tietysti puskaradiossa, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja ja verkkosivujen ylläpitäjä Marketta Mäki.

- Ihmiset seuraavat yllättävän tarkasti meidän nettisivujamme ja huomaavat tapahtumat, jatkaa Eino. Myös paikallislehdet kirjottivat yhdistyksen Sydänviikon ohjelmasta.

Itäisen Keski-Suomen Sydänyhdistys toimii kolmen kunnan alueella. Toiminta pyörii hyvin koko toiminta-alueella, koska kaikista kunnista löytyy aktiivisia sydänihmisiä. Hallituksen jäsenet eri paikkakunnilta ovat tarttuneet innolla härkää sarvista. Yhdistys saikin viime vuonna kasvatettua jäsenmääräänsä lähes 10 prosentilla, ja noin 30–40% jäsenistä osallistuu yhdistyksen toimintaan. Tällä hetkellä kaikki aktiivitoimijat ovat eläkeläisiä, taustoiltaan koulutoimen johtajasta bussinkuljettajaan.

- Ihan rehellisesti en edes tiedä kaikkien taustoja, ollaan niin tasaveroisia etteivät tällaiset asiat nouse pintaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Eino Puttonen. Toiminnassa on mukana myös entinen diabeteshoitaja ja Laukaan apteekin aktiivinen sydänvastaava.

Miesten terveysarvoista kiinni huoltoasemalla

Maanantai käynnistyi hieman erilaisissa tunnelmissa Juha Kankkusenkin lempipaikassa, ST1:llä eli Laukaan Essolla. Sydänyhdistys on järjestänyt terveysmittauksia Essolla jo vuosia Sydänviikolla ja Maailman Sydänpäivänä.

Esso on Einon mukaan kylänmiesten kohtauspaikka, jossa parannetaan maailmaa ja päätetään kunnan asioista.

- Puhutaan Esson istujista, paikan kantaporukasta. Jos ei jaksa kahta tuntia istua niin ei pääse tiimiin. Aamulla ensimmäinen tapaaminen on ennen töitä, päivällä ruokatunnin aikaan ja monet tulevat istumaan illallakin, kertoo Eino. Esson mittauksissa tavoitetaankin paljon miehiä.

- Viime vuonna talo tarjosi munkkikahvit, joten saimme kivasti tehtyä sokerirasituskokeitakin. Saimme sieltä muutamia riskissä olevia miehiä haaviinkin, kertoo Keski-Suomen Sydänpiirin toiminnanjohtaja Kristiina Pigg matkalla mittauspaikalle.

Omistaja mukaan Terveyden 3-otteluun

Eino haastoi Terveyden 3-otteluun Esson omistajan, Pentti Puttosen.

- Pentti on persoona Laukaassa ja erityisesti täällä Essolla. Hän on harrastanut paljon liikuntaa ja ollut koripallovalmentajanakin. Hän tapaa paljon ihmisiä, erityisesti miehiä, joten hänen aktiivisuutensa toimii varmasti hyvänä esimerkkinä, kommentoi Eino valintaansa.

- Olit joka asiassa puolet parempi, täytyy lähteä juoksemaan! kommentoi Pentti kisatulostaan Einolle. Omat arvot olivat kuulemma yläkantissa, ja kotona olikin jo puhuttu elintapojen parantamisesta. Puttosten kisan revanssi päätettiin ottaa syksyllä, Maailman Sydänpäivänä 29.9.

Itäisen Keski-Suomen tulevia tapahtumia Sydänviikolla:

Tiistaina 14.4. verenpaineen mittausta Laukaan apteekissa klo 10-14 sekä kauppatapahtuma K-market Kuhassa Hankasalmella

Keskiviikkona 15.4. verenpaineen mittausta Hankasalmen apteekissa klo 10-14

Torstaina 16.4. Vihtavuoren koululla suuhygienisti ja elintarvikenäyttely, verenpaineen mittausta Lievestureen S-marketissa ja kauppatapahtuma Toivokassa K-market Perälässä ja Salessa

Perjantaina 17.4. kauppatapahtuma K-market Laukaassa

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liittyvä sisältö

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).