Ohita
Kuva Johannes Romppanen.
Kuva Johannes Romppanen.

Uutinen -

Katkos yleisen rytmihäiriölääkkeen saatavuudessa

Lääketehdas Bristol-Myers Squipp (BMS) on ilmoittanut perjantaina Sotacor®-valmistetta koskevasta saatavuuskatkoksesta. Sotacor 80 mg -tabletteja käytetään eteisperäisten rytmihäiriöiden, kuten eteisvärinän, ja myös kammioperäisten rytmihäiriöiden ehkäisyyn.

Saatavuuskatkos johtuu valmistuslinjaston rikkoutumisesta, jonka vuoksi lääkkeen valmistus on keskeytynyt. Tällä hetkellä valmistetta riittää Suomessa noin kolmen viikon tarpeisiin. Vielä ei pystytä arvioimaan, kuinka pitkään saatavuuskatkos kestää.

Samaa vaikuttavaa ainetta sisältävä rinnakkaisvalmiste on saatavilla, mutta valmisteet eivät ole suoraan vaihtokelpoisia keskenään.

Sotacor-lääkettä käyttäviä, joiden lääkevarasto on loppumassa, pyydetään täydentämään varastoja. Koska katkoksen pituus on epäselvä, saatetaan joissakin tapauksissa joutua käyttämään tilapäisesti muita rytmihäiriölääkkeitä. Asiasta kannattaa olla ajoissa yhteydessä omalääkäriin tai hoitavaan kardiologiin. 

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).