Ohita
Kunniamaininta osallistumisesta työelämän terveystalkoisiin ojennettiin eduskunnan edustajille 13.12.
Kunniamaininta osallistumisesta työelämän terveystalkoisiin ojennettiin eduskunnan edustajille 13.12.

Uutinen -

​Eduskunta kunnostautui työelämän terveystalkoissa

Yksi elämä -terveystalkoiden ensimmäisen kuuden vuoden jakson päättyessä palkittiin hankkeen innostamia toimijoita. Eduskunta ilmoittautui ensimmäisenä työelämän terveystalkoisiin. Sekä kansanedustajien että muiden talon työntekijöiden osallistuminen on ollut monipuolista, totesivat sekä kunniamaininnan Yksi elämä -järjestöjen edustajana ojentanut Tuija Brax että eduskunnan puolesta vastaanottamassa ollut sisäministeri Paula Risikko.

– Työelämän terveystalkoisiin on kirjattu tähän mennessä lähes 900 työpaikkaa, sanoo Yksi elämän viestintäpäällikkö Eija Seppänen. Hän kertoo, että mukana hyvin monenlaisia työpaikkoja, sekä isoja toimijoita että hyvin pieniä yrityksiä, joille työhyvinvointipalveluiden järjestäminen on usein vaikeaa.

Yhdessä terveystalkoisiin lähteneiden, eri puolilta asiaa katsovien toimijoiden työ on vaikuttanut satoihin tuhansiin ihmisiin, tuhansiin työyhteisöihin ja vaikuttajiin.

– Vuosien aikana olemme lanseeranneet uusia tapoja innostaa ammattilaisia, päättäjiä, työyhteisöjä ja yksittäisiä ihmisiä edistämään terveyttä, summaa Yksi elämän johtoryhmän puheenjohtaja, Diabetesliiton toiminnanjohtaja Janne Juvakka.


Tekoja terveemmän Suomen puolesta

Terveystalkoiden suurimmat onnistumiset saavutettiin jokaisessa kohderyhmässä niiden aktiivisten toimijoiden kautta, jotka ottivat omakseen Yksi elämän mission terveemmästä Suomesta. Näiden lukuisten tahojen joukosta Yksi elämä -terveystalkoiden juhlaseminaarissa haluttiin nostaa vielä esiin organisaatioina, jotka ovat eri tavoin edistäneet Yksi elämän tavoitteita Tampereen kaupunki, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote, Vertais-chatin vetäjät sekä Nordean työyhteisö.

Tampereen kaupunki tekee jatkuvasti arvokkaita terveyspäätöksiä monella eri toimialalla: mm. tuomalla Sydänmerkin joukkoruokailuun, tarjoamalla maksuttomat monipuoliset liikuntaryhmät lapsille ja nuorille, kehittämällä lähiliikuntapaikkoja, palkkaamalla psykologin diabetesvastaanotolle sekä tuottamalla digiohjelman diabeteshoidon laadun selvittämiseksi.

Eksote on tehnyt pitkäjänteistä työtä pitkäaikaissairaiden ryhmätoiminnan kehittämisessä ja ryhmien monipuolisessa järjestämisessä.

Vertais-chat on rohkeaa ja ennakkoluulotonta heittäytymistä uuteen maailmaan. Esimerkillisestä työstä palkittiin Aivo-chatin, Diabetes-chatin ja Sydän-chatin vetäjät.

Tuhannet nordealaiset ottivat osaa Unelmien työpäivään 5.10.2017.


Huikea määrä erilaisia toimijoita

Kunniamaininnoin palkittiin Seinäjoen kaupunki, 911 terveysvaltuutetuksi ilmoittautunutta, Mehiläinen Oy:n verenpainekampanja, Espoon terveyskeskuksen raskausdiabetes-hoitoketju, Tunne pulssisi -agentti Raimo Peltovuori, AVH-, diabetes- ja sydänyhdistysten Kajaanin paikallisyhdistysten yhteistyö terveyden edistämisessä ja erityisesti Sydänmerkki-yhteistyö, eduskunta ensimmäisenä työyhteisönä Yksi elämä -terveystalkoissa sekä Stadium innostavasta osallistumisesta Unelmien työpäivään.

– Talkoisiin on osallistunut huikea määrä erilaisia toimijoita. Erityisen hienoa on ollut se, että matkan varrella liittojen omien aktiivien lisäksi niin työpaikat, terveyden edistämisen ammattilaiset, urheiluseurat kuin päättäjätkin ovat tarttuneet haasteeseen ja lähteneet mukaan tekemään Suomesta terveempää, Juvakka iloitsee yhteistyön voimaa.

Kuvassa eduskunnan kunniamaininnan luovutustilaisuudessa eturivissä Paula Risikko, Tuija Brax ja Pertti Rauhio, 2. rivissä Lotta Myllymäki, Tarja Nuoramo ja Raisa Ketonen, 3. Rivissä Ritva Junnila-Lairikkala Amicasta, Tiina Håerdh, Päivi Valander ja Anita Pienimäki sekä ylärivissä Marjut Niemistö ja Eija Seppänen Yksi elämä -terveystalkoista.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).