Seuraa Suomen Sydänliitto

​Toinen toistamme tukien

Blogikirjoitus   •   Tammi 24, 2020 13:49 EET

Sydän-lehden vuoden 2020 ykkösnumeron teemat, innostuminen uudesta, rakkaus ja lähimmäisen tukeminen, liittyvät kaikki sydäntyöhön.

Kannattaa rakastaa itseään ja sydäntään voidakseen paremmin. Kannattaa myös innostua uudesta, ettei lamaannu. Sydäntyö on pitkälti lähimmäisen tukemista, josta hyötyy myös itse.

Yli 40 prosenttia suomalaisista osallistuu vapaaehtoistoimintaan. Sosiaali- ja terveysjärjestöissä toimii arviolta 500 000 vapaaehtoista.

Vapaaehtoistoiminta on paras tapa tulla mukaan järjestötoimintaan. Varsinkin paikallisella tasolla monet yhdistykset toimivat pitkälti vapaaehtoisvoimin. Ilman vapaaehtoisia järjestötoiminta kuihtuisi.

Järjestötoimintaan osallistuminen tuottaa tekijälleenkin monia hyötyjä. Tutustuminen uusiin ihmisiin, mielekäs tekeminen, uuden oppiminen, ihmisten auttaminen ja tunne ryhmään kuulumisesta ovat tärkeitä.

Vapaaehtoistoiminnalla on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia terveyteen. Dag Hammarskjöld on sanonut, että ”yksinäisyys ei sen vuoksi ole kidutusta, ettei ketään ole jakamassa taakkaani, vaan siksi, ettei minulla ole muuta kannettavaa kuin oma taakkani.”

Elämä saa merkityksensä muiden ihmisten myötä. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin ymmärtää myös muiden ihmisten taakkojen kantamisen tärkeyden.

Juuri sitä sydänväki tekee – kantaa ja tukee. Moni saa työstämme tukea ja ponnistaa sen avulla kohti uutta tulevaisuutta.

Innostavaa vuotta 2020! 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.