Ohita
Sydänystäviä tarvitaan

Blogikirjoitus -

Sydänystäviä tarvitaan

Lämmin kiitos saamastani kannustuksesta Sydänliiton uutena puheenjohtajana. Erityiskiitos professori Matti Uusituvalle, jonka suuriin ja hyvin hoidettuihin ”saappaisiin” astun. Kiitos myös edelliselle hallitukselle sekä uudelle, joka on niinikään mainio porukka.

Isänmaamme kamppailee heikon taloustilanteen kanssa. Jotta saadaan aikaan uutta kasvua ja hyvinvointia, meidän tulee tehdä monia toimenpiteitä. Kolme ”teetä” kietoutuvat yhteen – talous, työ ja terveys. Terveys on teema, joka meinaa valitettavasti unohtua, kun puhumme maamme kilpailukyvystä.

Suomessa ei missään nimessä olla toivottomassa tilassa. Pahemmastakin on selvitty. Sen pystyvät veteraanisukupolvet todistamaan.

Eräs toimittaja kysyi ennen joulua, mitä haluaisin antaa lahjaksi ja kenelle. Vastasin, että luotettavan ystävän kaikille, joilta sellainen puuttuu. Siis SYDÄNYSTÄVÄN. Sellaista kaikki tarvitsevat. Lahja on siinäkin mielessä oivallinen, ettei se maksa mitään ja sen voimme kaikki antaa olemalla luotettava ystävä toiselle.

Tuoreen arvion mukaan suomalaisista aikuisista lähes joka kymmenes kokee olevansa yksinäinen. Yksinäisyyteen kytkeytyy merkittäviä terveydellisiä ja hyvinvointiin liittyviä ongelmia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viimeisimmän kouluterveyskyselyn mukaan ilman läheistä ystävää olevat nuoret kokevat terveytensä muita huonommaksi ja kärsivät keskimääräistä useammin päivittäisestä oireilusta.

On myös arvioitu, että yksinäisyys lisää kuolleisuutta lähes yhtä paljon kuin tupakointi ja enemmän kuin lihavuus tai huono fyysinen kunto.

Lähtekäämme uuteen vuoteen Maaria Leinosen ajatuksin: ”On se Sinullekin annettu tehtävä jouluna ja joulun jälkeen: iloksi Sinutkin on tarkoitettu - iloa viemään, hymyä hyvää sanaa. Kukaan ei ole niin köyhä, ettei jaettavaksi ystävällisyyden lahjaa. Kukaan ei niin rikas, ettei sitä tarvitsisi.”

Tästä meidän on hyvä lähteä - Sydämen asialle. Sydämellistä vuotta 2016 meille kaikille!

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liittyvä sisältö

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).