Ohita
​Kohti elinvoimaista yhdistystoimintaa

Blogikirjoitus -

​Kohti elinvoimaista yhdistystoimintaa

Ympäröivä yhteiskunta on voimakkaassa muutoksessa ja samalla ovat muuttuneet myös viestintäkanavat ja ihmisten ajankäyttö. Tämä tuo omat haasteensa perinteisesti toimiville sydänyhdistyksille kaikkialla Suomessa. 

Haasteena yhdistyksissä on usein uusien aktiivien löytyminen ja sitoutuminen hallitustyöskentelyyn ja toisaalta myös innostuneiden jäsenten saaminen mukaan toimintaan.

On tärkeää, että hyviä toimintamalleja säilytetään ja rinnalla kehitetään uusia, joilla toivon mukaan tavoitamme uusia, aktiivisia ja innostuneita ihmisiä mukaan toimintaan.

Leppävirran sydänyhdistys oli mukana Hyvä sydänyhdistys -valmennuksessa sen ensimmäisessä vaiheessa vuonna 2014 ja toimin silloin myös yhdistysvalmentajana. Tämä valmennusprosessi auttoi meitä näkemään yhdistyksemme nykytilan ja sen, mihin suuntaan haluamme kehittyä.

Hyvä sydänyhdistys -valmennus antoi toimivia työkaluja toiminnan kehittämiseen ja elinvoimaisuuden säilyttämiseen. Olemme saaneet reilun kahden vuoden aikana yli 100 uutta jäsentä, toimintamme on tullut näkyvämmäksi ja monipuolisemmaksi. Valmennusprosessin aikana opimme toisilta yhdistyksiltä ja aloimme rohkeasti kokeilla uusia asioita.

Käytännössä olen huomannut, että aito, lämmin vuorovaikutus ja rohkeus keskustella tuovat arjessa, yhdistystoiminta mukaan lukien, hyviä tuloksia. Monesti ihmiset yllättyvät, kun heitä pyytää rohkeasti mukaan kokeilemaan yhdistystoimintaa.

Tällä hetkellä aktiivisesti ja sydämellisesti toimiva Leppävirran sydänyhdistys haluaa olla myös tulevaisuudessa aktiivisesti ja sydämellisesti toimiva sydänyhdistys. Kannustan muitakin yhdistyksiä lähtemään rohkeasti mukaan valmennusmatkalle.

Lämpimin ajatuksin ja halauksin,

Päivi Halonen

Kirjoittaja on Leppävirran sydänyhdistyksen varapuheenjohtaja, Savon Sydänpiirin hallituksen jäsen ja Suomen Sydänliiton järjestötoimikunnan jäsen.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).