Ohita
​Kirje sydänystävältä

Blogikirjoitus -

​Kirje sydänystävältä

En tiennyt, että nimettömän kirjeen saaminen voisi tuntua niin kivalta. Ei tietenkään ihan siltä, miltä ystävien kirjeet, mutta lähes. Kirjoitimme nimittäin työpaikalla jokainen joulukirjeen nimeämättömälle työtoverille. Kirjeet koottiin koriin joulukuusen alle. Minun nostamassani luki mm. ”Toivottavasti sinulla on edes muutamia lomapäiviä joulun ympärillä”. Miten mukavalta tuntuikaan työtoverin empatia, vaikka kirjoittaja ei millään voinut tietää, että hänen kirjeensä päätyisi juuri minulle, jolla oli nyt mahdollisuus pitää vain vähän lomaa.

Kirjeitä aivan tuntemattomille kirjoitetaan ainakin Tampereen seudulla. Terhi Frimanin haastateltavat kertovat, millaista on kirjoittaa kirjeitä tuntemattomille ja miten toiminta on alkanut. Haastateltavat pitävät kirjeiden kirjoittamista mukavana ja helppona vapaaehtoistyön muotona.

Toisessa jutussa haastateltavat kertovat, kuinka ystävän voi löytää vielä aikuisenakin. ”Ystävyyttä on monen tasoista eikä jokaisen ystävän kanssa tarvitse upota asioissa yhtä syvälle – ei ainakaan heti”, toteaa Tarja Heiskanen, joka on eläkkeelle jäätyään liittynyt uuteen yhdistykseen uusine tekemisineen, menoineen ja ihmissuhteineen.

Itsekin yksin asuva Tytti Lindqvist on ohjannut jo vuosia Vantaalla Asutko yksin -toimintaa. ”Saan itsekin paljon iloa kerhosta. Sen vetämien ei tunnu vaivalta, vaan virkistää minua joka kerta”, Tytti vakuuttaa.

Sydänyhdistykset kutsuvat taas mm. ystävänpäivän tietämässä ihmisiä eri puolilla maata Liekki-kahviloihin tutustumaan toimintaamme, tänä vuonna erityisesti vertaistoimintaan. Yhdistykset ovat juuri aloittaneet uuden toimintakauden ja moniin ryhmiin mahtuu vielä mainiosti mukaan. Tapahtumakalenterista löydät oman sydänyhdistyksesi mittaus- ja neuvontatilaisuudet, kerhot, virkistysretket, luennot ja muut tapahtumat. Lisää tapahtumia löytyy Sydänliiton uudistetusta verkkopalvelusta www.sydanliitto.fi/tapahtumakalenteri.

Rohkeasti uusiin ystäviin ehtii vielä tutustua myös Sydänystävä-risteilyllä 14.–15.2. Ilmoittautumisohjeet löytyvät sivulta 67.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liittyvä sisältö

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).