Ohita
Kuva Yksi elämä.
Kuva Yksi elämä.

Blogikirjoitus -

Keveästi kevääseen

Tätä kirjoittaessani ensimmäiset kevätauringon säteet lämmittävät ja kutittavat mukavasti nenääni. Kun sinä luet tätä lehteä, kevät on jo ottanut valtavia askeleita, lumi on sulanut ja kevätkukat puskevat nuppujaan esille. Keväinen tuoksu tuntuu ilmassa.

Muistan, kuinka lapsena odotin malttamattomana kevättä. Varma kevään merkki oli, kun vihdoin viimein sain äidiltä luvan laittaa ulos uudet siniset tennistossut. Raskaiden talvikenkien jälkeen askel tuntui kevyeltä ja olo vapaalta. Hieman kun sää vielä lämpeni tuli lupa laittaa tennareiden kanssa valkoiset pitsipolvisukat. Ilta illan jälkeen erilaiset pallopelit, hyppynaru ja ruutuhyppely keräsivät pihan lapset yhteen. Elämä siirtyi ulos. Sisällä ei olisi malttanut olla millään. Hypimme, pompimme, juoksimme ja pyöräilimme, keveästi ja ilolla.

Muistot ovat meille tärkeitä. Iloiset ja riemulliset muistot ovat vahva elämän energialähde. Elämän vaikeina hetkinä niistä voi myös saada tukea. Viipyilen lapsuuteni kevään keveydessä. Olen onnellinen, että pystyn vuosien jälkeen tavoittamaan tuon lapsuuden kevään riemun ja vapauden tunteen. Edes kevätsiivouksen tarpeesta muistuttava auringonsäteiden leikki pölyisissä keittiön ikkunoissa ei saa minua masentumaan.

Meidän kaikkien on hyvä ottaa välillä vähän kevyemmin ja herätellä naurua ja iloa. Kevät tarjoaa myös tuoksujen ja värien kautta aisteja avaavia ja virkistäviä kokemuksia. Kevät houkuttelee innostumaan ja yllättymään.

Tässä lehtemme numerossa voit lukea esimerkiksi mitä muistoja tuoksut meille tuovat. Kevät kutsuu meitä ulkoilemaan yhdessä perheen ja ystävien kanssa ja vaikkapa leikkimään ja pelaamaan. Löydät myös näihin yhdessäolon hetkiin mukavia vinkkejä. Taidanpa opettaa näitä ikivihreitä kevättouhuja tänä keväänä lapsenlapselleni.

Innostu keväästä! 

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).